null
nullnull

Kontakt

034 355 455

office@konvojplus.co.rs

TC Šumadija, Miloja Pavlovića 9, Kragujevac

Krakov

Poljska - Krakov

4.0

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Poljska
Krakov

Ukupno nocenja

3

Ukupno dana

4
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja
KRAKOV 
April 2024
Polazak/povratak: 
28.04 - 01.05.2024. 
4 dana (3 noćenja) – avionom, redovna linija Air Serbia  

Datum putovanja29.04 - 01.05.2024.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
Novotel Krakow Centrum 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
Jednokrevetna soba789€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi595€
Dete od 2 do 11.99 godina u dvokrevetnoj sobi595€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Srbija na relaciji Beograd – Krakov – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Krakovu do izabranog hotela u odlasku i povratku - Pešačko razgledanje grada 
- 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge vodiča na srpskom ili engleskom jeziku i troškove organizovanja  putovanja 
- Turističku posetu rudniku soli Vjelička  
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI: 

ZAKOPANE – Celodnevna poseta varoši Zakopane i Tatraskom nacionalnom parku. Zakopane je varoš na jugu  Poljske, u blizini granice sa Slovačkom. Smeštena u podnožju planinskog venca Tatre, zimi jedan od  posećenijih ski centara u Poljskoj, dok u letnjim danima njene šarmantne i nesvakidašnje uličice su  preplavljene turistima. Obilazak varoši Zakopane, starih planinskih kućica, šetnja ulicom Krupovki  (najpoznatije šetalište u Poljskoj), obilazak najstarije ulice Koscieliska prepoznatljiva po brojnim remek  delima lokalne arhitekture, poseta planinskom selu Chocholow – najživopisnije selo u predelu Tatra. Slobodno vreme za individualne posete i odmor. Cena izleta iznosi oko 65 evra. U cenu nisu uračunate  ulaznice za individualne posete. Povratak u hotel. 

Važna napomena: Cena fakultativnih izleta je informativnog karaktera i zavisi od broja prijavljenih putnika, a za realizaciju neophodan minimum je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena izleta  podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizatora izleta. 

Opis destinacije

Krakov je simbol tradicije i neopisive lepote. Smešten u južnom delu Poljske, na obalama reke Visle. Smatra se jednim od najstarijih poljskih gradova, a legenda kaže da ga je osnovao vojvoda Krak, koji je upravo na prostoru današnjeg grada ubio zmaja.U periodu od 11. veka do kraja 16. veka Krakov je bio kraljevska prestonica tadašnje Poljske. O tome svedoči mnoštvo uličica nekadašnje prestonice, kojima je prožeta istorija. Krakov se smatra i kolevkom nacije, gde su poljski kraljevi vladali na brdu Vavel. Veliki doprinos razvoju Krakova dao je kralj Kazimir Veliki u 14.veku. Stotinama godina Krakov je takođe bio jedan od najvažnijih akademskih centara u svetu, dom čuvenog Jagelonskog univerziteta. Najpoznatiji učenici do danas bili su srpski nobelovac Ivo Andrić , poznati matematičar, pravnik, lekar i ekonomista Nikola Kopernik i prvi poljski papa Jovan Pavle II. Krakov je 1000. godine postao i sedište biskupije. Zbog svoje duge istorije i arhitekture od koje zaista zastaje dah, Krakov se sada nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Istorijsko gradsko jezgro ili Stari grad (poljski: Stare Miaste) UNESCO je 1978. godine uvrstio na listu svetske baštine i to kao prvo takvo mesto uopšte u svetu koje je uvršteno na tu listu.