Amsterdam

Amsterdam, Holandija

već od 499€

Opis destinacije

Koje su Vam prve asocijacije na Holandiju? Predivne lale ili svetski poznati sirevi? Ili su to, ipak, autentične vetrenjače i klompe? Prestonica Amsterdam, svakako je turistima najatraktivniji grad, a probaćemo i da Vas uverimo u to! Pa da počnemo. Smile U Amsterdamu, prvi utisak, na Vas će ostaviti mnogobrojni živopisni kanali i mostovi. Ova ‘’Venecija severa’’, kako je popularno nazivaju, broji preko 1000 mostova i skoro 200 kanala, od kojih su turistima najprivlačniji Kružni i Prinčev kanal. Grad je veoma živ u proleće, slikoviti parkovi sa šarenim lalama, brojni kafići pored kanala, bezbroj užurbanih biciklistista, obogatiće Vaš doživljaj i na trenutak odvesti u neku bajku. Pored dva glavna trga, Dam-a i Leidseplein-a, najveća frekvencija ljudi je u muzejima. Obilaskom istih, upoznaćete se sa delima poznatih umetnika poput Rembranta, Van Goga, van Ajka i drugih. Ali ne propustite i kuću Anne Frank, muzej Madam Tussauds, muzej sira, naočara i mačaka, ulicu Crvenih fenjera, Rembrantovu kuću, kao i bajkovitu, ploveću cvetnu pijacu, koja,zapravo, nikuda ni ne plovi. Šarene i uske Amsterdamske fasade će Vas šarmirati, jer ova arhitektura je svojstvena Holandiji. A od našeg vodiča saznaćete i zašto su one baš takve. Na našim izletima ćete obići i modernu luku Roterdam, kao i živopisni Hag sa plažom Ševeningen, videti tipične vetrenjače, radionice klompi i probati sir u seocetu Zaanse Schaans, a upotpunićete doživljaj na Severnom moru, u lučkom gradiću Voolendamu. Verujte nam, Amsterdam je čaroban u proleće!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Amsterdam 1 maj 2024 
Putovanje Amsterdam - Berlin- Prag
10 dana/ 5 noći autobusom

Termin putovanjaCena aranžmana
26.04. - 05.05.2024.499€
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Amsterdamu, 1 noćenje sa doručkom u Pragu u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama, 1 noćenje sa doručkom u Berlinu u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanja prema programu ( Berlin, Amsterdam i Prag)
- Troškove organizacije putovanja
- Stručno vođstvo puta / licencirani vodič tokom celog putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amsterdamu 2,65 eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi i 4,75 eur u 1/1 sobi po osobi po noćenju, u Berlinu 5 eur  po osobi po noćenju .
- Individualne troškove
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – nije obavezno, ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- Doplata za 1/1- 185 eura

FAKULTATIVNE IZLETE:
-Krstarenje Amstelom – 20€
-Velika holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
-Mala holandska tura (Zaanse Schansi Volendam) – 35€
-Krstarenje Vltavom - 15€
Berlin:  
Mercure Hotel MOA Berlin 4* moa.de  smešten je u četvrti Tirgarten u Berlinu.  Stanica metroa Birkenštrase udaljena je 200 metara. Doručak je na bazi švedskog stola.

Amsterdam:
IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT 3* ibisschipholamsterdamairport.com 
Hotel se nalazi na dvadeset minuta od centra Amsterdama.  Sadrži 1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom, TV-om.  Doručak je na bazi švedskog stola.

Prag:
Hotel Olympik Tristar 3* olimpik.cz
smešten svega 3,7 km od centra, nalazi u rezidencijalnoj četvrti Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe u hotelu Olympik Tristar imaju mini-bar, satelitsku televiziju, sef i kupatilo.

Hotel Krystal 3* krystal-praha-6.worhot.com/
nalazi se u Pragu u širem centru grada, odlično je povezan javnim prevozom sa centrom grada. Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene kupatilom, fenom za kosu, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Sve sobe imaju funkcionalno uređen enterijer. Sadrže TV i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima foaje i bar. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Amedia Express 3* wyndhamhotels.com/trademark
smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. U ponudi ima tihe klimatizovane sobe, bar i besplatan bežični internet. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (fotelja na rasklapanje) opremljene kupatilom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Congress 4* www.olympik.cz/en/congress/
Hotel se nalazi u blizini metro stanice, odakle se do centra Praga može stići za 10 – tak minuta. Sobe su 1/2 i 1/3 i poseduju: flat Sat TV, klimu, internet konekciju, kupatilo, fen. Sa viših spratova hotela pruža se pogled na Praški dvorac. Doručak je na bazi švedskog stola.
1. dan: Beograd 
Sastanak grupe na Sava centru ( savska strana) u 18:00h. Polazak u 18:30h. Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Mađarske, sa usputnim pauzama.

2. dan: Berlin 
Dolazak u Berlin. Po dolasku nas očekuje razgledanja grada: Charlottenburg, Brandenburška kapija, Rajhstag, glavna ulica zapadnog Berlina – Kurfurstendamm, spomen crkva cara Vilhelma, spomenik pobede – Berliner Siegessaule, najveći park u gradu – Tiergarten, Potsdamer Platz, Alexanderplatz sa jednim od najpoznatijih simbola grada – TV toranj - Fernsehturm... Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Berlin
Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Holandiju. Noćna vožnja.

4. dan: Amsterdam  
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Rijks muzej, Leidsplein trg, pijacu cveća Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg, Dam trg, Kraljevsku palata, Staru crkva, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: Amsterdam  MALA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura, koji obuhvata obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Ovde možete videte najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haringi i prelepoj promenadi.  Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje..

6. dan: Amsterdam  VELIKA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni  izlet  Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru. Slobodno vreme za šetnju  dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, grada koji je sedište kraljevske porodice, treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih luka na svetu. Obilazak grada: luka, Svetski trgovinski centar, Euromast toranj, Kijkskubus. Sledi slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme.  Noćenje.

7. dan: Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Prag. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da  posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej  Ane Frank. U večernjim časovima nasatavak putovanja ka Pragu. Noćna vožnja.

8. dan: Prag
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan: Prag - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

10. dan: Beograd 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Preko računa: uz profakturu 

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

TOP PONUDE

Ovo su neki od aranžmana koje Vam preporučujemo

2023 / 2024

Zimovanje

Izaberite idealan zimski odmor