Madeira

Madeira, Portugal

već od 1129€

Opis destinacije

Raj na zemlji po imenu Madeira – ostrvo je večnog proleća, rođeno iz vulkana u sred Atlantika. Turiste impresionira bujna vegetacija, šarenilo cvetova i zelenilo na liticama crnih vulkanskih stena, prirodni bazena nastali posle vulkanskih erupcija ispunjeni morskom vodom. Magično portugalsko ostrvo smešteno duboko u Atlantiku udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000 km, a od najbližeg afričkog kopna oko 700 km. Opčinjava raskošna vegetacija prekrasnih 180 km obale, prelepe plaže, planinski vrhovi i putevi kao i šarmantna koloritna turistička mesta. Po izlasku aviona zapahnuće vas opojni mirisi tropskog cveća i voća , kojih zahvaljujući vlažnoj klimi ima u ogromnom broju. Madera je jedino mesto u Evropi gde se uzgajala šećerna trska, a u davnom XV veku na području glavnog grada Funšala izgrađen je mlin odakle je šećer odlazio u Evropu. Funšal je odlična polazna tačka za istraživanje ostrva, a sam gradić je primamljiv za samostalno istraživanje lokalnih restorana i pijaca, dok se u pozadini čuju zvuci fado i jazz muzike. Najpoznatija pijaca Mercados dos Lavradores ima najraznovrsniju ponudu ribe i tropskog voća, i otvorena je do kasnih poslepodnevnih sati. Madeira je poznata po vinu, čiji ukus iz različitih berbi možete probati u nekoj od lokalnih vinarija ukoliko iznajmite auto. Možete prošetati nekom od šuma eukaliptusa kojih na ostrvu ima dosta. Dok boravite na Madeiri, preporuka je da odvojite vreme za Porto Moniz, gde Vas čekaju prirodni bazeni sa morskom vodom, nastali u vulkanskim stenama, dok se talasi razbijaju o stene. Madera je takođe poznata po spektakularnom novodišnjem vatrometu i kao rodno mesto najpoznatijeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda. Zbog blage klime , broja sunčanih dana, raskošne prirode i prelepog pogleda na Atlantik sa viskoh litica, Madera je poželjno mesto za odmor i jedna od svetkih top destinacija.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Madeira
FIRST MINUTE
9 dana | 8 noćenja
Avion

HOTELI DORISOL 3* (Estrelicia; Buganvília ili Mimosa)
Broj ležaja: 2
POPUST
CENA OD
€ 1.199
€ 1.129

HOTEL MUTU RAGA 4*
Broj ležaja: 2
POPUST
CENA OD
€ 1.299
€ 1.229

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd –Beč– Funšal – Beč– Beograd
 - Aerodromske takse (u momentu objavljivanja programa iznose 100 eur i podložne su promeni, konačan iznos utvrđuje se dva dana pre početka putovanja)
 -Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* ili 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom na Maderi jedno noćenje sa doručkom u okolini aerodroma u Beču
- Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Boravisna taksa u hotelu koja se placa na recepciji hotela

Napomena
FAKULTATIVNI IZLETI
 - Celodnevni izlet Kamara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, Sao Vicente, Porto Moniz. Cena 100 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak i ulaz u Cabo Girao. Trajanje izleta oko 8h.
- Katamaran tura: Poludnevni izlet katamaranom po južnoj obali ostrva. Cena 75 €. U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča hotel – luka – hotel, karta za brod. Trajanje izleta oko 4 sata.
- Razgledanje Funšala i botanička bašta Funšal:  Cena 70 eur . Poludnevno razgledanje grada i Botaničke bašte sa degustacijom vina . Trajanje izleta oko 4h.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
HOTELI DORISOL 3* (Estrelicia; Buganvília ili Mimosa)
HOTEL MUTU RAGA 4*
DAN 1.
29.08.2024 - Beograd - Beč - Funšal (Madera)
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.00 časova. Poletanje aviona za Beč (let OS 740) u 07.00 časova. Sletanje na aerodrom u Beč u 08.10 časova. Nastavak putovanja za Funčal - Madeiru (let OS 4059) u 12.05 asova. Sletanje u 15.50 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

DAN 2.
30.08.2024 - Madera Funšal ( Fakultativno razgledanje grada i botaničke bašte)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet: razgledanje Funšala i botaničke bašteFunšal. vRazgledanje počinje posetom „Mercado dos Lavradores“, čuvenoj pijaci u Funšalu, koja je poznata po raznovrsnoj i obimnoj ponudi povrća i raznog egzotičnog voća. Na ulazu, kao deo folklora Madeire, posetioci mogu videti lokalne žene obučene u tradicionalne ostrvske kostime koje nude najraznovrsnije egzotično cveće.  Tu se nalazi i riblja pijaca, koja će ljubiteljima ribe izborom pričiniti pravo zadovoljstvo. Nastavak ture vodi do Katedrale, zdanja iz XV veka koja je građena u lokalnom stilu i do današnjeg dana je ostala nepromenjena. Po obilasku katedrale, sledi upoznavanje sa čuvenim  vinom sa Madere i degustacijom. Obilazak se završava posetom botaničkoj bašti, koja se izdiže iznad grada, i pored izuzetne ponude biljaka i cveća, pruža se i nezaboravan pogled na grad i zaliv. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4h. Noćenje.

DAN 3.
31.08.2024. - Funšal ( Fakultativno razgledanje zapadnog dela ostrva Porto Moniz)
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevno fakultativno razgledanje Porto Moniza, zapadnog dela ostrva. Na ovom izuzetnom izletu, saznaće se mnogo o prošlosti i sadašnjosti ostrva i uživaće se u pogledima na obilje vulkanskih plaža i izvanrednih predela. Prvo zaustavljanje će biti u mestu Kamara de Lobos gde je 1951. godine boravio i Čerčil prilikom posete Madeiri. Put dalje vodi prema Cabo Girao, najvišem platou sa predivnim pogledom na okean i panorame Camara de Lobos i Funšala. Dalje nastavljamo do gradića Ribeira Brava sa interesantnom crkvom iz 17. veka, odakle idemo na sever do prolaza Encumeada gde se pruža izuzetan pogled na južnu i severnu obalu. U nastavku izleta, prolazimo kroz seoce Sao Vicente i stižemo u Porto Moniz, prirodne bazene koje je stvorila vulkanska lava, na obali mora. Odlazak na planinu Paul da Sera, na 1400 metara nadmorske visine, da uhvatimo još jedan nezaboravan pogled na okolinu. Povratak u hotel. Trajanje izleta oko 8 sati. Noćenje

DAN 4.
01.09.2024. -Funšal - fakultativno katamaran tura
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta katamaanom južnom stranom ostrva. Preporuka je lagana i svetla odeća za ovu turu ( kupaći kostim, zaštita od kiše i šešir ). Transfer od hotela do luke. Plovidba oko južnog dela ostrva brodom, odakle ćemo sa mora videti ribarsko seoce Camara de Lobos i plato Cabo Girao. Na krstarenju će nam se najverovatnije pridružiti delfini i kornjače, a uz malo sreće možda će nam se ukazati prilika da vidimo najveće vodene sisare na svetu, kitove! Dolazak u luku Funšal i povratak u hotel. Trajanje izleta oko 4 sata ( sa transferom hotel – luka – hotel).

DAN 5.
02.09.2024- Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

DAN 6.
03.09.2024 - Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

DAN 7.
04.09.2024 . - Funšal
Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

DAN 8.
05.09.2024. - Madera Funšal - Beč
Doručak. Posle doručka slobodno vreme do polaska na aerodrom. Polazak na aerodrom oko 12,00h. Poletanje aviona Beč (let OS 4060) u 16.40 časova. Sletanje u Beč u 22.05 časova. Tehničko noćenje u hotelu koji se nalazi u okolini aerodroma zbog vezanog jutarnjeg leta 06.09.2024.

DAN 9.
06.09.2024. - Beč - Beograd
Doručak. Odlazak na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd ( let OS735) u 09,20 časova. Sletanje na beogradski aerodorm Nikola Tesla u 10,25 časova.
- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master,Visa, Maestro) čekovima građana, 

- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje,

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

TOP PONUDE

Ovo su neki od aranžmana koje Vam preporučujemo

2023 / 2024

Zimovanje

Izaberite idealan zimski odmor

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.